Tagasi listivaatesse

Jutuvestmisfestival Ööbikuööd üle Eesti

Eesti Rahvakultuuri Keskus korraldab kolmandat korda jutuvestmisfestivali Ööbikuööd, mis toimub üle-eestiliselt 16.-21.05.2023. Festivali keskseks ideeks on kuulamine kui kogukondi liitev praktika. Festivali raames toimub rohkem kui 120 üritust 14 maakonnas. Festivali avaüritus toimub 16. mai kell 20.00 Viljandi järve rannas. Lisaks külastab festivali Hollandi jutuvestja Pauline Seebregts ja paljud Eestimaa armastatud jutuvestjad nagu Piret Päär, Jaak Känd, Erki Kaikkonen jpt. Au sees on kohapärimuse tundjad, folkloristid ja muusikud.

Jutuvestmine puudutab meie hingekeeli lapse, noore ja täiskasvanuna. Seega on Eesti Rahvakultuuri Keskuse sooviks, et ükski sihtgrupp ei jääks lugude kuulamise maagilisest köidikust välja. Suur hulk üritustest on viidud noortele väga lähedale, see tähendab, et lastele toimuvad erinevad kohtumised lasteaedades ja koolitundides.