Jutuvestmisõhtu „Kuulamise kunst“

“On koht, kus sõnad sünnivad vaikusest, koht, kus südame sosin heliseb.’Kuulake! (Rumi)

Elasid kord kuningas ja kuninganna, kes tahtsid teineteisega suhelda, aga kui nad vestlust püüdsid alustada, siis tundus neile, et kõik sõnad on juba kasutatud. Nad ei suuda enam teineteisele midagi öelda. Kuninganna ehmus ja peitis end eraldi palee raudväravate taha ja unustas, kus võtmed on….

Kuningas kohkus samuti ja peitis end palee varakambrisse ja unustas end kulla ja teemantide särasse. Kuid ometigi olid nad kunagi teineteist väga-väga armastanud ja sellest armastusest oli sündinud palju ilusat ja liigutavat.

Ühel hetkel meenus neile mõlemale, et kuskil peaks olema üks koht, kus on kõik vastused olemas. Seal on terviklikkus ja harmoonia ning valgus ja helgus. Aga kuidas sinna jõuda? Kus see koht asub? Keda ja mida selleks kuulata?