Koolitusterohke detsember

Septembris alanud Kohaliku omavalitsuse kultuurijuhtide arenguprogramm jätkus detsembris kahe koolituspäevaga veebis. 6. detsembril olid teemaks kultuuriline mitmekesisus, millest andis põhjaliku ülevaate Eda Silberg Kultuuriministeeriumist ja kultuuridevaheline kommunikatsioon, mille eri aspekte puudutas Tallinna Ülikooli kultuuridevahelise kommunikatsiooni professor Anastassia Zabrodskaja. 14. detsembril oli fookus nii vaimsel kui ainelisel kultuuripärandil ning toetusmeetmetel. Ettekanded tegid Leelo Viita ja Margit Salmar Eesti Rahvakultuuri Keskusest ning Margus Toomla Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusest. Muuseuminõunik Marju Reismaa Kultuuriministeeriumist rääkis muuseumide arengusuundadest, muinsuskaitse põhimõtetest ja pakutavatest toetustest muinsuskaitsenõunik Reesi Sild. Järgmine arenguprogrammi koolitus saab teoks jaanuari lõpus ja see on ühtlasi ka viimane kokkusaamine 25-le vaprale kultuurijuhile, kes pingelisel ajal on leidnud aega ennast valdkonna poliitikatega kurssi viia.