Tagasi listivaatesse

Kogukonna pärimuse kandja

Märtsikuu 28ndal päeval kogunesid pärimusest huvitatud Salla seltsimajja Lääne-Virumaal, et arutada pärimuse ja pärimuskultuuri üle. Nimelt toimus Eesti Rahvakultuuri Keskuse vaimse kultuuripärandi osakonna koolitusseminar „ Elav pärand ja jätkusuutlikkus“. Kohale oli tulnud hulk huvilisi – seltside eestvedajaid, ettevõtjaid, muuseumitöötajaid, õpetajaid, kultuuriinimesi jne. Mõtterännakutel meie pärandiga seotud teemadel jõudsime isikliku suunani, et kuidas-millega ennast väljendame ja oma oskusi-kogemusi ning elutarkust edasi anname. Terve päev kujunes kaasahaaravaks, aktiivseks kaasamõtlemiseks- ja rääkimiseks. Oma tegemistest rääkis vaibakuduja ja ettevõtja Tiia Saart Käru seltsimajast, kelle mõtteid tahaksingi siinkohal teieni tuua.