Tagasi listivaatesse

Koolitusjuhtide ülevaade veebruari õppepäevadest

Viljandimaa rahvarõivakooli, mida korraldavad Eesti Rahvakultuuri Keskus ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia koostöös,  esimene lend alustas 2021. aasta kevadel ning hakkab peagi jõudma lõpetamiseni. Koolitusjuhi Inna Raua sõnul on tublimad jõudnud ülerõivaste õmblemiseni. „Veebruari koolituspäevadel oli kaks peateemat. Rahvarõivaste hooldusest rääkis Ulve Kangro. Tema juhendamisel õpiti lisaks hooldamise töövõtetele ka parandamist – nii lappimist kui nõelumist. Teine teema puudutas helmekeede ajalugu. Anu Randmaa juhendamisel valmistati enda rahvarõivaste juurde sobiv helmekee. Märtsis jätkame õmblemisega ning teeme valmis pastlad. Juuni ei ole enam kaugel ja 3. juunil ootame kõiki pidulikule lõpuaktusele Eesti Pärimusmuusika Aita,“ rääkis Inna Raud.