Kobarkoolitus „Tähenduslikud elusündmused – kombed ja rituaalid“

Inimese elu nii indiviidina kui kogukondlikult koosneb erinevatest etappidest, oleme pidevalt lävepakul. Uute uste avamine ja teiste sulgemine on loomulik osa elust, mis omab erinevaid tähendusi ja igal säärasel üleminekul on olnud omad tavad ja uskumused. Siirderiitused võivad olla suurejoonelised ja kogukondlikud sündmused nagu pulm või lõpuaktus, või isiklikud, mis märgivad inimese enda, vahel ka salajasi saavutusi. Nagu kalendripühadega eristame argist aega erilisest, peame oluliseks inimese ja ühiskonnaga seotud muutusi. Vaimse kultuuripärandi keskmes on inimene ja kogukond ning sellele iseloomulikult on ajas muutuv nii see, mida peame olekuks või staatuseks kui ka see, kas ja mil viisil nendega toimuvatest muutustest välja teeme – kellega jagame kogemust, kuidas tähistame.