Valitsuse korraldus ja avalike ürituste juhend

Alates 19.08.2020 on lubatud avalikud üritused (etendused, kontserdid, festivalid, rahvakultuurisündmused, laadad, konverentsid jne), k.a ühe- kui mitmepäevased ettevõtmised, mille osana võib toimuda eraldi üritusi (sh eri kohtades üheaegselt), milles igaühel eraldi ei viibi rohkem kui 1500 inimest siseruumides ning kuni 2000 inimest õues. Kehtima jääb kohustus tagada inimeste hajutamine ja siseruumides 50% täituvuse nõue. Siseruumides ei kohaldata kuni 50% täituvuse piirangut avalikele koosolekutele, avalikele üritustele, sealhulgas konverentsidele, teatrietendustele, kontsertidele ja kinoseanssidele tingimusel, kui isikutele on selleks ettenähtud alal tagatudstatsionaarne istekoht. Statsionaarsete istekohtadena käsitletakse püsivalt ettenähtud istekohti, mis on nummerdatud või muul viisil märgistatud ja alaliselt publikule määratud. Silmas peetakse ka istekohti, mis on põhiplaani või muu sarnase püsiva lahendusega ruumi määratud, kuid mida vahetatakse istmekohtadeta põrandaala vastu samas toimumiskohas muude ürituste läbiviimiseks.